Centrul de Initiativa Comunitara Galati

Centrul de Initiativa Comunitara Galati

Prematurii au o sansa

Status: Fundraising

Asociatia Centrul de Initiativa Comunitara Galati in parteneriat cu GABRIEL DRAGHICI cu sprijinul  Centrului de recuperare Delfinul, IML Motoare, PresaGalati.ro si TUTU IONATAN, demareaza in perioada 01.07.2016- 30.09.2016 Campania “Prematurii au o sansa”. Proiectul are ca beneficiar Spitalul de Obstretica-Ginecologie “Buna Vestire” din Galati (cunoscut drept Maternitatea Galati), si anume Sectia de Neonatologie, unde sunt ingrijiti copii nascuti prematur.

[ Show more ]

4,282 RON

Sumă:

1

Galantomi:

26

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

 Centrul de Initiativa Comunitara Galati in parteneriat cu GABRIEL DRAGHICI cu sprijinul Centrului de recuperare Delfinul, IML Motoare, PresaGalati.ro si TUTU IONATAN, demareaza in perioada 01.07.2016- 30.09.2016 Campania “Prematurii au o sansa”. Proiectul are ca beneficiar Spitalul de Obstretica-Ginecologie “Buna Vestire” din Galati (cunoscut drept Maternitatea Galati), si anume Sectia de Neonatologie, unde sunt ingrijiti copii nascuti prematur. In ultimii ani, Spitalul a primit finantare insuficienta, astfel incat, in prezent exista un deficit al echipamentelor dedicate salvarii si sustinerii vietii copiilor nascuti prematur. Spitalul deserveste tot judetul Galati, motiv pentru care se inregistreaza o nevoie acuta de suplimentare a fondurilor destinate achizitiei de echipamente de ultima generatie, absolut necesare salvarii cat mai multor copii ce se nasc inainte de termen

In zona limitrofa judetului nostru, respectiv judetele Braila, Constanta, Vrancea, Tulcea, nu exista niciun alt spital de profil obstetrica- ginecologie cu capital de stat. Cu atat mai mult, nu exista niciun spital clinic de specialitate in zona. Statistic, 1 din 10 copii ai României se naşte prematur. Bebeluşii născuţi prematur au nevoie de asistenţă chiar din prima oră de viaţă, lucru ce presupune dotări moderne, de care maternitătea din Galati nu dispune în număr suficient. Pentru a putea fi ingrijiti corespunzator, acesti copii au nevoie de asistenta de specialitate si de echipamente speciale, pe care dorim sa le achizitionam si sa le donam la finalul acestei campanii. Alaturi de noi, Gabriel Draghici, va sustine un TRIPLU ULTRATriatlon, incepand cu data de 8 septembrie 2016, la Galati si va incerca astfel sa ajute la strangerea de fonduri pentru copiii nascuti prematur. 

Obiectivul campaniei este strangerea a 250.000 de lei, bani care vor fi folositi pentru achizitionarea urmatoarelor echipamente:

8 paturi ATI * 15.000 lei buc = 120.000 lei

2 incubatoare nou-nascuti * 50.000 lei buc = 100.000 lei

10 paturi pentru pacienti * 3.000 lei buc. = 30.000 lei 

Modernizarea si dotarea sectiei pentru copiii nascuti prematur din Spitalul de Obstretica- Ginecologie din Galati va duce la o crestere semnificativa a calitatii asistentei oferite de personalul medical copiilor nascuti inainte de termen, cea ce va conduce la un procent mai mare de supravietuire a copiilor aflati in risc.

Ce insemanaTRIPLU ULTRATriatlon?

GABI va inota 11,4 km, va merge cu bicicleta 540 de km, va alerga 126,6 km, totul in 72 de ore!

Finalul aceste curse incredibile va fi duminica, 11 septembrie odata cu SEMIMARATONUL organizat de Fundatia Comunitara Galati!